NA24.no

Oslo tjente 70 prosent mer enn ventet på eiendomsskatt


Oslo-byrådet budsjetterte med 150 millioner kroner i eiendomsskatt, men fikk inn mye mer. Illustrasjonsbilde.
Oslo-byrådet budsjetterte med 150 millioner kroner i eiendomsskatt, men fikk inn mye mer. Illustrasjonsbilde. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo-byrådet budsjetterte med 150 millioner kroner i inntekter fra eiendomsskatten i 2016 – totalen havnet på 254 millioner kroner.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forklarer økningen med den store prisveksten på boliger i hovedstaden, skriver Dagbladet.

– At flere boliger har fått eiendomsskatt enn det vi forutså i 2015, skyldes ikke høyere skattenivå, men at boligene er blitt mer verdt.

Mellom 2017–2020 skal til sammen 2,4 milliarder kroner kreves inn fra boliger. Fra 2018 skal også næringseiendom generere skatteinntekter.

Anført av Huseiernes Landsforbund, har boligeiere tatt ut gruppesøksmål mot kommunen. Dette har ikke ført fram, men organisasjonen ønsker å ta saken videre.

– Vi ønsker å anke direkte til Høyesterett siden dette er en prinsipiell sak med betydning for mange personer og som gjelder et betydelig pengebeløp, sier advokat for forbundet, Bettina Baoun, til E24.

(©NTB)

Har du sett denne videoen?

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere