NA24.no

Ostekrangel til Høyesterett

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Bondeeide Tine tar kjedeforhandlingssaken til Høyesterett.

-Etter grundige vurderinger har TINE besluttet å anke deler av lagmannsrettens konklusjon i den såkalte kjedeforhandlingssaken til Høyesterett, skriver konserndirektør Elisabeth Morthen i en melding.

Saken stammer fra et overtredelsesgebyr som Tine ble ilagt av Konkurransetilsynet på 45 millioner, for å ha forsøkt å ekskludere Synnøve Finden som leverandør til Rema 1000. Konkurransetilsynet mente også at Tine i sin dialog med ICA brøt konkurranseloven.

I 2009 ga Oslo tingrett Tine medhold på alle punkter. Konkurransetilsynet anket dommen. Men i september 2010 frikjente lagmannsretten Tine for både anklagene om en ulovlig avtale med Rema 1000 og for alle forhold knyttet til dialogen med ICA.

-Likevel ble Tine dømt etter Konkurranselovens paragraf 11, som rammer utilbørlig utnyttelse av dominerende stilling. Denne delen av lagmannsrettens konklusjon reiser svært viktige prinsipielle spørsmål som vi mener bør vurderes i Høyesterett, skriver Morthen.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere