NA24.no

Over 100 banker går sammen i Vipps


GÅR SAMMEN: Rune Bjerke er påtroppende styreleder i Vipps.
GÅR SAMMEN: Rune Bjerke er påtroppende styreleder i Vipps. Foto: Stig B. Fiksdal (DNB)
Sist oppdatert:
Over 100 norske banker kommer inn på eiersiden i Vipps sammen med DNB.

DNB slipper SpareBank 1-alliansen, Eika Alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker inn på eiersiden i Vipps.

Til sammen innebærer dette at 106 norske banker skal samarbeide om Vipps.

Lurer du på om din bank blir med i Vipps? Sjekk om din bank er med her.

«Gjennom dette samarbeidet står vi bedre rustet til å vinne kappløpet i konkurranse med nordiske og internasjonale aktører», sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB og påtroppende styreleder i Vipps i en pressemelding.

DNB eier 52 prosent

Vipps har hittil vært en del av DNB-konsernet, men legges nå inn i et frittstående selskap der DNB blir største eier med omtrent 52 prosent av aksjene. SpareBank 1-alliansen skal eie 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Alliansen 10 prosent og Sparebanken Møre 1 prosent.

Sparebank1 har frem til nå hatt sin egen løsning, Mcash. Kundebasen til denne løsningen blir nå invitert over til Vipps. 

Les også: Hvorfor ber Vipps om tillatelse til å håndtere samtalene dine?

To millioner brukere

Mcash har vært Vipps' største konkurrent ved siden av Nordea og Danske Banks MobilePay, men har langt færre brukerne enn Vipps. Mens Vipps har rundt to millioner brukere, ligger Mcash rundt en halv million.

Les mer her: Utfordrer DNB til å finne felles betalingsløsning på mobil

Og her: Nordea vil utfordre Vipps

«Vi opplever et marked der stadig flere aktører kappes om å lansere egne løsninger for mobil betaling. For mange er dette forvirrende, enten man skal betale eller ta imot betaling. Selv om vi gjennom vår satsning på mCASH har tatt en solid posisjon på kort tid, har mange kunder gitt uttrykk for at de vil foretrekke én løsning – én sterk og tydelig leverandør. Derfor går norske banker sammen om å lage én felles mobil lommebok for alle norske bankkunder», sier Finn Haugan, konsernsjef i SpareBank 1 SMN på vegne av SpareBank 1-alliansen i en melding.

Rune Garborg, som i dag er konserndirektør for Vipps og betaling i DNB, blir sjef for Vipps. Elisabeth Haug, som er administrerende direktør i SpareBank 1 Mobilbetaling, konstitueres som viseadministrerende direktør.

Les også: - I 2017 vil du kunne betale med mobil stort sett overalt

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere