Gå til sidens hovedinnhold

Over 200 flyforsinkelser

Flykaoset forsetter fredag kveld. Flere flyplasser er stengt og over 200 fly er rammet av forsinkelsene.

Avinors nettsider forteller om en rekke kanselleringer og forsinkelser. Like før klokken 18 var det registrert 230 forsinkelser ved de norske flyplassene.

Se oppdatert oversikt over flyforsinkelser her.

Kanselleringene rammer det flese selskapene. Widerøe og SAS Braathens står for de fleste forsinkelsene, men også Norwegian og noen av de utenlandske selskapene har flere forsinkelser fredag kveld.

Haugesund lufthavn var stengt store deler av fredag ettermiddag, men pasasjerene har fått beskjed om at flyplassen skal åpne igjen 18.30.

Widerøe på bakken
- Widerø har hatt 112 kanselleringer fredag og hele Helgelandskysten er stengt. Dette vil gå utover enkelte avganger i morgen som følge av at fly og flybeseting ikke er der hvor de egentlig skulle vært, men det er for tidlig til å si noe konkret om morgendagen, sier trafikkleder i Widerø Ronny Silberg ved operasjonssenteret i Bodø.

Flyplassene i Hammerfest, Honningsvåg og Leknes er fortsatt stengt.

Påvirkes av uværet i nord
Informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Jo Kobro, sier til TV 2 Nettavisen at punktligheten er helt nede i 50 prosent fredag kveld. Dermed er over halvparten av flyene mer enn 15 minutter forsinket.

- Det er gangske mange fly som er forsinket, men forsinkelsen varierer en del. De fleste er mellom 20 og 35 minutter forsinket. Enkelte har lengre forsinkelser som skyldes problemer andre steder og sene innkomster, sier Kobro.

Alle flyene på Gardermoen skal gjennom avising og rullebanen skal brøytes, så dette vil forårsake forsinkelser.

Mobiltrøbbel

Mange er uten mobildekning i landets tre nordligste fylker. Se egen sak her.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus