Gå til sidens hovedinnhold

Over 300.000 bedrifter har ikke levert skattemelding – nå haster det

For næringsdrivende som ikke overholder fristen kan det bli svært dyrt.

Ifølge tall Nettavisen har hentet inn fra Skatteetaten har over 356.000 bedrifter ennå ikke levert skattemeldingen, og nå haster det. Fristen er innen midnatt torsdag. Etter dette vanker det dyre bøter.

Næringsdrivende som leverer for sent må nemlig betale tvangsmulkt med 565 kroner per dag. Maksgrensen er 56.500 kroner.

Er du oppdatert? Dette bør du sjekke i skattemeldingen din
Og: Disse tabbene må du unngå på skattemeldingen

I fjor måtte 73.789 bedrifter punge ut tvangsmulkt for sen eller manglende levering av skattemelding. Det vil si at ett av ti selskaper fikk tvangsmulkt fordi de ikke leverte skattemeldingen i tide.

Til sammen betalte de 433 millioner kroner i mulkt.

På toppen av tvangmulkt risikerer også bedriftene å bli skjønnslignet. Det kan bli ekstra dyrt.

– Hvis du er blant de få som ikke leverer opplysninger i tide, må Skatteetaten skjønnsfastsette skatten på grunnlag av de opplysningene vi har, blant annet fra tidligere år. Det blir ikke like korrekt som når skattyter selv rapporterer inn riktige opplysninger, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Les også: 350-kronersgrensen kan forsvinne - men Posten vil ikke innføre svenskenes løsning

Det er 682.000 bedrifter i Norge som må levere skattemeldingen. Av disse er 352.000 enkeltmannsforetak. Resten er 330.000 aksjeselskapsselskap.

– Hvis du har mottatt skattemelding for næringsdrivende må du huske å levere denne innen fristen. Det gjelder selv om du ikke har endringer eller om du ikke ser på deg selv som næringsdrivende, for eksempel hvis du har avsluttet din egen virksomhet og blitt lønnsmottaker, fortsetter skattedirektør Holte.

Skattetetaten opplyser til Nettavisen at antallet som ikke har levert er veldig likt som på samme tidspunkt i fjor.

Det er mulig for næringsdrivende å søke om utsettelse av leveringsfristen dersom det ikke er mulig å levere i tide. Søknadsfristen er 31. mai.

Kommentarer til denne saken