NA24.no

(Reuters/Scanpix)

Over 300 reddet

Sist oppdatert:
Hittil er 314 personer blitt reddet etter fergekatastrofen i Rødehavet, blant dem en treåring. Men de pårørende er frustrerte.

Til nå er 314 funnet i live i livbåter, og 185 lik er hentet opp fra vannet etter forliset sørøst for Kairo, melder Reuters. Blant de som har overlevd er et tre år gammelt barn, forteller en redningsleder til AP.

Selv om de kommer noen gode nyheter, fryktes det at så mange som 1000 mennesker har mistet livet etter at fergen al-Salam Boccaccio sank fredag. Etter som tiden går, mister redningsmannskapene troen på å finne flere overlevende.

Hundrevis av sinte egyptere har samlet seg i havna i Safaga fredag kveld. De venter på nytt om sine savnede slektninger, men får lite informasjon fra myndighetene.

Trøster hverandre
- De forteller oss ingenting. Hvor er redningsmannskapene? Hvor tar de de overlevende? sier en fortvilt Gadir Mohamed.

De fortvilte pårørende trøster hverandre, der de sitter på fortauene utenfor havna.

Hamed Abdel Bari (25) venter på sine brødre som jobber i Saudi Arabia. Han er en av mange som klager over mangelen på informasjon.

- De ber oss holde oss unna, som om vi var dyr, sier 19 år gamle Ali Aboul Azaim.

Lite håp
Redningsarbeiderne sier at de ikke forventer å finne mange overlevende så lenge etter at skipet gikk ned. Skipet hadde ifølge en talsmann for president Hosni Mubarak altfor få livbåter.

Ifølge The Middle East News Agency var det 1.158 egyptere, 99 Saudiere, seks fra Syria, fire palestinere, en kanadier, en fra Yemen, en fra Oman, en fra Sudan, og en fra de forente arabiske emirater om bord. Skipet hadde et mannskap på nesten 100.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere