*Nettavisen* Økonomi.

Over halvparten av de under 30 vil ikke tåle renteøkning

IKKE OPP: Unge boligkjøpere vil ikke klare et rentenivå som tidlig på 90-tallet da renten var over sju prosent.

IKKE OPP: Unge boligkjøpere vil ikke klare et rentenivå som tidlig på 90-tallet da renten var over sju prosent. Foto: (Smarte Penger)

I en spørreundersøkelse sier seks av ti under 30 at de ikke tåler sju prosent rente.

En undersøkelse utført av Opinion for KLP-Banken viser at seks av ti nordmenn under 30 år ikke ville tålt en renteøkning til sju prosent.

Derimot svarer seks av 10 nordmenn i alle aldre at de ville ha klart en slik renteøkning uten at økonomien hadde blitt betydelig svekket.

- Undersøkelsen viser at unge i etableringsfasen i større grad vil bli påvirket av en renteøkning, sier administrerende direktør Leif Magne Andersen i KLP-Banken til Dagens Næringsliv.

- Har du i tillegg valgt avdragsfrihet får du dobbel smell når renten stiger og du må begynne å betale avdrag, sier Andersen.

Foreløpig er det heldigvis ingenting som tilsier at renten vil øke nevneverdig, og et huslån med sju prosent rente ser fjernt ut.

Rentehistorikken på smartepenger.no viser at vi må tilbake til 1993 for å se en boliglånsrente på sju-tallet, men på 80 og tidlig 90-tallet var renten i flere år over 10 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.