Over hundre BP-ansatte mister jobben

MANGE MISTER JOBBEN: Minst 110 personer mister jobben i BP. Selskapet sysselsetter i dag rundt 4.000 personer i Nordsjøen. (Illustrasjonsfoto).

MANGE MISTER JOBBEN: Minst 110 personer mister jobben i BP. Selskapet sysselsetter i dag rundt 4.000 personer i Nordsjøen. (Illustrasjonsfoto). Foto: R~P~M (Flickr/Creative Commons)

Oljeselskapet BP kutter minst 110 arbeidsplasser. Den kraftige nedbemanningen skyldes at oljeprisen stuper. Ledelsen i BP Norge informerte torsdag de ansatte om jobbkuttene.

15.01.15 12:57

–Vi er ikke sikre på hvem som må gå, fordi det er tidlig i prosessen. Men majoriteten vil bli innleide konsulenter fra ulike yrkesgrupper, sier pressetalsmann i BP Norge, Jan Erik Geirmo, til NRK.

De ansatte ble informert om nedbemanningen på et allmøte torsdag formiddag, og hvem som mister jobben blir avklart innen mai. Geirmo forteller at det kan bli aktuelt med nye nedbemanningsrunder.

–Vi har sagt at det er minst 110 personer som må gå, men hvor mange flere enn det vet vi ikke.

BP, som har nedbemannet siden oljeutslippet i Mexicogolfen i 2010, annonserte store jobbkutt i desember 2014, men på grunn av fallende oljepriser påskynder de nå prosessen.

BP sysselsetter i dag rundt 4.000 personer i Nordsjøen, skriver BBC.

Oljeselskapet er den siste i en rekke av oljeoperatører i Nordsjøen som nedbemanner. Shell kuttet 250 arbeidsplasser i august i fjor, og Chevron mistet 225 ansatte i juli. Det forventes også at BP, på lik linje med de andre selskapene, vil redusere lønnen til entreprenører. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.