*Nettavisen* Økonomi.

Overbevisende fra Ekornes

Møbelprodusenten leverer sterke tall i første kvartal.

14.05.09 12:57

Møbelprodusenten Ekornes la torsdag frem regnskapet for første kvartal. Etter å ha gjennomført kuttrunder og permitteringer ville det vært normalt å forvente et svakt resultat.

Slik ser det ikke ut.

NA24 - din næringslivsavis

Omsetningen øker, til 695,3 millioner kroner fra 676,5 millioner samme kvartal i fjor. Samtidig øker også kostnadene, men ikke mer enn at driftsresultatet bedres. I årets tre første måneder hadde Ekornes et driftsresultat på 108 millioner kroner, mens det i fjor la frem et overskudd på driften på 101,0 millioner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Valutakostnader drar resultatet før skatt ned til 87,3 millioner mot et overskudd på 101,1 millioner samme periode i fjor.

Ordrereserven var på 268 millioner kroner ved utgangen av mars, mens den på samme tid i fjor var 365 millioner. I april har imidlertid ordretilgangen vært bedre enn samme periode i fjor, og endte på 214 millioner. Dermed er ordrereserven på 306 millioner ved utgangen av april. I fjor var reserven på 356 millioner.

I kvartalsrapporten skriver Ekornes at de internasjonale møbelmarkedene ikke viser tegn til bedring. Samtidig dras resultatet noe opp av fallende råvarepriser.

- Råvareprisene har utviklet seg i gunstig retning de seneste 3-6 månedene, noe som vil ha en positiv effekt på materialkostnader utover i 2009. Dette har i begrenset grad påvirket tallene for 1. kvartal, skriver selskapet.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 183,5 millioner i bankinnskudd. I tillegg kommer ubenyttede kredittrammer.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.