Tidligere i september skrev Nettavisen at Glassmagasinet har lagt ned hver femte butikk i år. Tilbords, Rafens og Enklere liv er slått konkurs. Svenske Åhlens er lagt ned i Norge. De gjenværende kjedene i kjøkkenutstyrsbransjen har lagt ned nærmere 100 butikker, ifølge DN.

– Bransjen blør og tjener ikke penger, sier Kitchn-sjef Odd Sverre Arnøy til DN.

Bransjen har mistet rundt 400 millioner kroner i omsetning på to år, skriver avisen. Årsaken skal være overetablering og prisrush.

– Hvis man ser på kjøkkenutstyr, så var det en overetablering i bransjen. Det førte til priskrig og et marginpress som gjorde at flere måtte forsvinne ut, sier senior bransjeanalytiker Knut Erik Rekdal i Virke til DN.

Christinia Glasmagasin har mellom 2015 og 2017 tapt 90 millioner kroner. Eier Atle Brynestad håper imidlertid på bedre resultater i år etter å ha tatt flere grep.

- Christiania Glasmagasin er i fin utvikling og har kraftig forbedret sine resultater så langt i år, det gjelder også Q2. Det er litt tidlig å si noe om endelig resultat i 2018, ettersom mye av omsetningen fortsatt gjenstår, men alt tyder på et positivt resultat på driften, fortalte Brynestad Nettavisen tidligere i september.