NA24.no

Overraskende fall i amerikanske oljelagre


Lagrene av olje i USA falt med 3,6 millioner fat i forrige uke fra den foregående uken, viser nye tall fra det amerikanske energidepartementet onsdag.
Lagrene av olje i USA falt med 3,6 millioner fat i forrige uke fra den foregående uken, viser nye tall fra det amerikanske energidepartementet onsdag. Foto: Robert Sullivan (Scanpix)
Sist oppdatert:
Oljeprisene stiger etter overraskende lagertall.

Lagrene av olje i USA falt med 3,6 millioner fat i forrige uke fra den foregående uken, viser nye tall fra det amerikanske energidepartementet onsdag.

Det er også et overraskende fall. Ifølge Dow Jones Newswires var det på forhånd ventet at oljelagrene ville stige med 0,5 millioner fat.

I oljemarkedet stiger prisene videre etter tallslippet.

Nordsjøoljen er er nå opp 3,1 prosent til 41,5 dollar per fat, mens den amerikanske lettoljen stiger 3,7 prosent til 38,9 dollar fatet.

Oppgangen er fra de laveste nivåene i oljeprisene på nesten syv år,

Lagrene av olje, som nå er på 485,9 millioner fat, er fortsatt nær de høyeste nivåene på denne tiden av året på minst 80 år.

Samtidig steg lagrene av bensin med 0,8 million fat, mens lagrene av destillater steg med 5 millioner fat.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere