NA24.no

Overraskende fall i oljelagrene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Mindre olje på lagrene i forrige uke.

De amerikanske oljelagrene viste et klart trekk i forrige uke. Det kommer frem i ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene.

NA24 - din næringslivsavis

Råoljelagrene falt med 4 millioner fat i forrige uke, og dermed er lagrene blitt redusert til 335,9 millioner fat. Det er fortsatt godt over den øvre grensen for hva som er normalt for denne tiden.

Bensinlagrene falt med 0,3 millioner fat, mens destillatlagrene gikk ned med 0,4 millioner fat.

Analytikerne hadde ventet at råoljelagrene ville vokse med 1,3 millioner fat, mens bensinlagrene var ventet å stige med 0,8 millioner fat. Forventningene tilsa at destillatlagrene ville falle med 1 million fat. Det viser en sammenstilling fra Platts ifølge Marketwatch.

Raffinerienes utnyttelseskapasitet lå på 80,6 prosent.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje (Brent) omsatt for 79,35 dollar per fat, men var tidligere på dagen vært omsatt for så lavt som 75,45 dollar. Den amerikanske referanseoljen West Texas Intermediate blir frontkontrakten omsatt for 80,80 dollar per fat.

Følg oljeprisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere