NA24.no

Varige goder Durable goods
Varige goder Durable goods Foto: JUSTIN SULLIVAN (Scapix)

Overraskende fall i ordreinngangen

Sist oppdatert:
Ordreinngangen av varige goder gikk ned i oktober.

Ferske tall fra det amerikanske handelsdepartementet viser at ordreinngangen av varige goder falt med 0,6 prosent i oktober.

NA24 - din næringslivsavis

Økonomene ventet ifølge Bloomberg at ordreinngangen ville vise en oppgang på 0,5 prosent.

Hvis transportordrene utelukkes falt ordreinngangen med 1,3 prosent. Tilsvarende økte ordreinngangen med 0,4 prosent hvis forsvarsordre holdes utenom.

En revidering av tidligere statistikk viser at ordreinngangen for varige goder steg med 2 prosent september. Hvis transportordren utelukkes økte ordreinngangen med 1,8 prosent. Tilsvarende økning var det når forsvarsordre utelates.

Durable goods - USA
Dette tallet måler dollarverdien av ordrer for varige goder, definert som varer med en forventet levetid på mer enn tre år.

Tallet blir ansett som en god indikator på kommende aktivitet i industrien, men er utsatt for ganske mye volatilitet og revideringer i etterkant. Spesielt svinger tallene for forsvars- og transportsektoren mye, og mange ser derfor primært på et tall som holder disse utenom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere