NA24.no

(Scanpix)

Overraskende oljelagertall

Analytikerne bommet med sine anslag.

De amerikanske råoljelagrene falt med 0,7 millioner fat til 350,6 millioner fat i forrige uke. Det viser tall fra de amerikanske myndighetene.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Til tross for en nedgang i råoljelagrene ligger nivået godt over hva som er normalt for denne tiden av året. Det er likevel helt annerledes enn hva forventningene lå på.

'Raffinerienes utnyttelseskapasitet ble på 83,1 prosent.

Når det gjelder de øvrige lagrene viser de også en overraskende utvikling.

Bensinlagrene og destillatlagrene steg med henholdsvis 0,2 millioner fat og 1,7 millioner fat.

Analytikerne ventet ifølge en undersøkelse gjennomført av Platts at råoljelagrene ville vise en vekst på 2,2 millioner fat. Når det gjelder bensinlagrene var det ventet at disse ville falle med 0,6 millioner fat. Destillatlagrene var ventet å falle med 1,5 millioner fat. Raffinerienes utnyttelseskapasitet var forventet å bli på 81,4 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I forkant av oljelagerrapporten var det god driv i oljeprisene. Den sterke oppturen i aksjemarkedet gir en smitteeffekt i de øvrige markedene.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i april omsatt for 45,74 dollar per fat. Det er en oppgang på 4,7 prosent. Den amerikanske referanseoljen WTI stiger samtidig 5,67 prosent 44,01 dollar per fat. Følg oljeprisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere