Overraskende sterkt fra riggselskap

Det amerikanske riggkonsernet Pride International slo markedets forventinger i første kvartal etter ny sterk oppgang i inntektene.

28.04.06 10:24

Pride International som blant annet sitter med en flåte på 61 borerigger offshore, hadde driftsinntekter på 566,9 millioner dollar i første kvartal. Den sterke oppgang i riggraten ligger bak oppgangen på 100 millioner dollar i inntektsøkning sammenlignet med samme periode i fjor.

Nettoresultatet endte på 69,7 millioner dollar, eller 40 cent pr. aksje. Det inkluderer en gevinst på salget av en boligrigg på 17,5 millioner dollar, eller 10 cent pr. aksje. I samme periode i fjor hadde riggkonsernet et overskudd på 18,3 millioner dollar.

Ifølge estimater innhentet av Thomson First Call hadde Wall street ventet driftsinntekter på 558 millioner dollar, og et overskudd på 29 cent pr. aksje.

Pride melder om økning dagratene for alle sine rigger uansett region, men uthever spesielt rateoppgang for selskapets semi-rigger i det vestafrikanske markedet og Middelhavet, samt jackup-flåten i Mexicogolfen.

- Vi er fornøyd med våre resultater for første kvartal som reflekterer styrken i offshore boremarkedet, spesielt på grunt vann i den amerikanske delen av Mexicogolfen, men vi fornyer kontraktene for våre rigger på rekordrater, sier konsernsjef Louis A. Raspino i Pride i en kommentar.

Pride har en flåte på 61 ulike boreenheter for offshorearbeid, en flåte av 227 landborerigger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.