Overraskende svake industritall fra USA

Den amerikanske industriproduksjonen og kapasitetsutnyttelsen i mai ble svakere enn ventet.

Det viser tall fra amerikanske myndigheter publisert torsdag ettermiddag norsk tid.

Mens oppgangen i april var overraskende sterk, falt industriproduksjonen overraskende i mai.

Kapasitetsutnyttelsen falt med 0,2 prosentoeng til 81,7 prosent i mai. Markedet hadde på forhånd ventet at kapasitetsutnyttelsen ville være uendret på 81,9 prosent fra forrige måned.

Industriproduksjonen falt overraskende med 0,1 prosent i samme måned. Det var på forhånd ventet at industriproduksjonen skulle ende på pluss 0,2 prosent. I april var økningen på meget sterke 0,8 prosent.

Dette var fall i alle deler av industriproduksjonen, og nedgangen i varige goder til konsumentmarkedet fortsatte den negative utviklingen med et fall på 0,8 prosent, mot minus 0,4 prosent i april, som den eneste sektoren med negativ utvikling i april.

Industrial production/capacity utilization - USA:
Industriproduksjonsindeksen er et mål på den fysiske produksjonen, i volum, fra industri, bergverk og energiforsyning. Det siste elementet kan svinge mye fra måned til måned, avhengig av været.

Tallet som oppgis er sesongjustert, og i USA fokuseres det på endring fra foregående måned.

Rapporten kommer månedlig fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, som samtidig offentliggjør et må for kapasitetsutnyttelsen i økonomien. Dette er viktig, men det er

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.