NA24.no

Overrasker tross store utlånstap

Foto: André Clark Utvik
Danske Bank måtte ta utlånstap på 8 milliarder danske kroner i første kvartal.

Til tross for enorme utlånstap så kan Danske Bank vise til et mye bedre resultat enn det analytikerne hadde fryktet. Til tross for at tabene er klart større enn det analytikerne hadde fryktet, så ble bunnlinjen mye bedre enn det de samme analytikerne hadde sett for seg fra det store danske bankkonsernet.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedårsaken er et gullkvartal for Danske Markets og økt rentenetto.Store tap
Banken har tatt tap på knappe 8 milliarder danske kroner på sin utlånsportefølje, mens analytikerne ifølge estimater hadde ventet tap på omkring 5 milliarder kroner, ifølge nyhetsbyrået Direkt.

Nettooverskuddet havnet tross dette på 1.553 millioner kroner, mens analytikerne hadde ventet pluss 103 millioner kroner.

- Vi har i første kvartal hatt rekordhøye inntekter, men nivået for tapsføringer er samtidig ekstraordinært høyt. Det avspeiler de vanskelige vilkårene i markedene, sier konsernsjef Peter Straarup i Danske Bank i en kommentar til tallene.

Heftig meglingsløft
Det er i hovedsak bankkonsernets verdipapirhandelsinntekter som har gitt det kraftige løftet i første kvartal. Konsernets verdipapirhandelsvirksomhet, Danske Markets, økte inntektene med 6,1 milliarder til 7,5 milliarder kroner sammenlignet med første kvartal i fjor.

- Banken har kunnet dra fordel av den globale uro på kapitalmarkedene med sin sterke markedspisisjon i Norden (...) Samtidig har en rekke av de store internasjonale investeringsbankene revudert deres forretnignsstrategi, som har medført at konkurransevilkårene på det nordiske markedet har endret seg, skriver banken i en kommentar til oppturen for Danske Markets,

Samtidig økte Danske Bank sin rentenetto med omkring 1 milliard til 7,2 milliarder kroner sammenlignet med de tre første månedene i fjor.

Samlet sett økte konsernets resultat før tapsføringer fra 10,3 milliarder til 17,2 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere