NA24.no

Overrasket med 200 millioner

Haaken Christensen samtaler med dronning Sonja under åpningen av Sal Haaken på Henie-Onstad Kunstsenter 13. februar 2003.
Haaken Christensen samtaler med dronning Sonja under åpningen av Sal Haaken på Henie-Onstad Kunstsenter 13. februar 2003. Foto: Arash A. Nejad (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Den avdøde kunstsamleren ga bort samlingen til Leger uten grenser.

Det er Haaken A. Christensens samling som nå skal selges til fordel for den humanitære organisasjonen. Blant annet vil Picasso-bilder bli lagt ut for salg.

NA24 - din næringslivsavis

Gaven bekreftes av Christensens advokat, Lars A. Christensen, som opplyser at den avdøde galleristen ikke har noen nær familie. Man trodde likevel at samlingen skulle doneres til ulike museer, ifølge en rekke nyhetsoppslag.

Men slik gikk det ikke.

- Vi er så takknemlige. Dette er den største enkeltgaven i den internasjonale organisasjonens historie. Denne gaven kan redde titusener av liv, sier Rakel Helen Ludviksen i Leger uten grenser til Aftenposten.

Samlingen består av 60-70 arbeider, blant annet fem Picasso-bilder og et maleri av Matisse. Kunstsamleren har tidligere gitt regelmessige bidrag til Leger uten grenser, og det følger ikke med noen krav om bruken av pengene.

- Det viser hvilken tillit Christen hadde til oss, sier Rakel Helen Ludviksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere