NA24.no

Overrumplet av Toska-avhør

Sist oppdatert:
Mandag fikk Munch-forsvarerne oversendt 10.000 samtaler som de ikke har fått høre igjennom tidligere. Og først i dag fikk de avhøret av David Toska.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Derfor ba advokat Morten Furuholmen, som er forsvarer for Munch-tiltalte Bjørn Hoen, om en utsettelse da rettssaken startet tirsdag.

Samtlige forsvarere støtter Furuholmen i hans begjæring om utsettese.

Advokat Sverre Næss, som forsvarer en av de andre tiltalte i saken, er også opprørt og sier han vil støtte Furuholmens anmodning om utsettelse.

- Det er skandaløst at vi får dokumenter så sent. Det virker som om det er taktikk fra påtalemaktens side å komme med dokumenter på etterskudd. De siste ukene har vi fått svært mye dokumenter vi ikke har fått tid til å sette oss inn i, sier Næss til TV 2 Nettavisen.

Ifølge advokat Næss fikk advokatene først i dag kopi av avhøret med David Toska, som har hatt status som mistenkt i saken.

Toska har tidligere nektet for å ha vært involvert i Munch-ranet.

- Vi vil motsette oss en begjæring om utsettelse. Det er to forsvarere på hver tiltalt, og de bør kunne gjennomgå materiale parallelt som saken går. Samtalene de viser til, er ikke sentrale samtaler for saken. Dette bør være uproblematisk, sier aktor Terje Nybø til TV 2 Nettavisen.

Dommeren sa i retten at de først etter aktors innledningsforedrag vil ta stilling til begjæringen om utsettelse.

De fem som er tiltalt for ranet av «Skrik» og «Madonna», nektet straffskyld for ran da rettssaken startet i Oslo tingrett tirsdag.

Aktor la også ned en påstand om erstatning på 750 millioner kroner. En verdivurdering fra Oslo kommune viser at «Skrik» er verdt 500 millioner og «Madonna» 250 millioner.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere