NA24.no

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Overskudd for gutteklubb

Sist oppdatert:
Norske Selskab, der Kjell Inge Røkke er medlem, snudde underskudd til overskudd i fjor.

Den tradisjonsrike foreningen Norske Selskab driver klubbvirksomhet i Oslo, og har flere av de mest kjente forretningsmennene med som medlemmer.

Bare 1000 medlemmer aksepters hvert år, og ifølge det norske nettleksikonet Wikipedia er det flere hundre navn på navnelisten.

I fjor kunne Norske Selskab notere seg inntekter på 14,07 millioner kroner, mot 13,54 millioner kroner året før. Driftsresultatet endte med et overskudd på 116.034 kroner, mot 1,44 millioner kroner i minus året før.

Takket være hyggelige finansinntekter fra selskapets velfylte bankbok endte overskuddet for året på 922.007 kroner, mot 877.681 kroner i underskudd året før.

Norske Selskab eier Akersgaten 18, og leier blant annet ut lokaler til Stortinget. Det er på samme adresse de også har sin klubb. Der finnes flere viktige kulturskatter i form av viktige norske maleri.

Klubben hadde sitt historiske utspring som litterær selskapsklubb for norske studenter i København fra 1772, men ble oppløst i 1813. Men den gjenoppsto i Oslo i 1818.

Av de mer kjente medlemmene som klubben har tatt opp finner vi Kjell Inge Røkke, industrileder Jens Ulltveit-Moe, forlegger Erling Kagge og Aftenposten-redaktør Per Egil Hegge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere