NA24.no

Overskudd i Nyhetskanalen

Jan Ove Årsæther - Nyhetsredaktør i TV 2
Jan Ove Årsæther - Nyhetsredaktør i TV 2 Foto: Sindre Sæbø
- Økonomisk suksesshistorie for TV2.

Det var mange meninger om TV2 Nyhetskanalen da den ble lansert på nyåret i 2007, og ikke alle trodde tv-kanalen hadde særlige fremtidsutsikter.

Under Norsk Redaktørforenings årsmøte tidligere i høst fortalte nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther at kanalen er blitt en økonomisk suksesshistorie for TV2. Selv om kanalen aldri har hatt stort fokus på salg av reklameplass, de har snarere vært veldig fokusert på distribusjon. Nettopp her ligger store deler av driftsinntektene til TV 2 Nyhetskanalen, melder Journalisten. Kabeloperatørene, satellittoperatørene og RiksTV betaler alle en liten sum per abonnent for å få lov til å distribuere kanalen. Og det betaler seg.

Les også: TV 2 med ny øko-kanal

- Mesteparten av inntektene er fra distribusjon, men reklame har økt med over 100 prosent i år, sier nyhetsredaktøren til Journalisten.

Ved utgangen av september hadde Nyhetskanalen driftsinntekter 68 millioner kroner. Men det er ikke gratis å drive en nyhetskanal, driftskostnadene var på det aktuelle tidspunkt på 54 millioner kroner.

Les også: TV2 får ny redaksjonssjef

TV 2 arbeider for tiden med to andre nyhetskanaler, en for sportsnyheter og en med økonominyheter. Sistnevnte skulle vært lansert, men er blitt noe forsinket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere