*Nettavisen* Økonomi.

Overskudd i trøbbelselskap

Steike, det ble overskudd! Gjeldstyngede Kid Interiør leverte klare plusstall i fjor.

12.05.09 11:44

En presset gjeldssituasjonen hos eieren IK Partners-fond, har ført til at bankforbindelsen DnB Nor har tatt over som eier av den landsomfattende tekstilkjeden Kid Interiør.

NA24 - din næringslivsavis

Les om DnB Nors overtakelse her:

For selve selskapet Kid Interiør ble det en klar bedring av driften i fjor. Omsetningen steg til 862,9 millioner kroner i fjor, mot 819,7 millioner kroner året før. Samtidig steg driftsresultatet til gode 74,8 millioner kroner, fra 10,6 millioner kroner året før.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Årsresultatet var på 45,7 millioner kroner, noe som var rundt 10 millioner kroner opp fra året før. Overskuddet ble i sin helhet sendt over til den gjeldstyngede eieren.

Kid Interiør har samtidig betalt ned veldig mye gjeld i løpet av året, noe som har gått ut over kontantstrømmen til selskapet. I 2008 viser kontantstrømmen et minus på 34,8 millioner kroner.

- I slutten av 2008 falt etterspørselen etter Kid Interiørs produkter som ifølge av finanskrisen og denne utviklingen har fortsatt inn i 2009. Det er 209 igangsatt et kostnadsreduksjonsprogram for å tilpasse ressursene den lavere aktiviteten i markedet, heter det i meldingen fra Kid.

Kid Interiørs kortsiktige gjeld var ved årsslutt på 145,4 millioner kroner. Selskapet nedbetalte den kortsiktige gjelden med 94,8 millioner kroner i 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.