Gå til sidens hovedinnhold

Overtar roret i Ekornes

Møbelkonsernet rekrutterer fra egne rekker.

Styret i møbelkonsernet Ekornes har ansatt Øyvind Tørlen (39) som ny administrerende direktør og konsernsjef i Ekornes ASA.

NA24 - din næringslivsavis

Øyvind Tørlen har vært ansatt som viseadministrerende direktør siden juni 2007. Øyvind Tørlen er utdannet siviløkonom, og har bakgrunn fra lederstillinger innen lakseoppdrett, finansiering og konsulentvirksomhet.

- Jeg er svært glad for tilliten fra styret og ser frem til å få ansvaret for et solid selskap med dyktige medarbeidere, sier Tørlen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Planlagt prosess
Lederskiftet i Ekornes er en planlagt prosess. Avtroppende direktør Nils-Fredrik Drabløs, som fyller 65 i år, har vært ansatt i Ekornes siden 1991. Siden 1996 har han vært administrerende direktør. Drabløs forsetter i Ekornes og vil arbeide med uviklingsprosjekter i nært samarbeid med Øyvind Tørlen.

- Vi er svært takknemlig for den solide innsatsen Nils-Fredrik Drabløs har gjort for Ekornes og har all respekt og forståelse for at han ønsker å benytte seg av sin avtalte rett til å «trappe ned». Styret takker også Drabløs for den prosessen han har stått i spissen for, som har muliggjort at vi nå kan rekruttere en konsernsjef fra egne rekker med god innsikt i og forståelse for virksomheten, sier styreleder Olav Kjell Holtan i en børsmelding.

Styret skriver at de er svært fornøyd med at Drabløs vil fortsette i en rolle i selskapet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene