NA24.no

Overtegnet emisjon i eiendomsselskap

Sist oppdatert:
Fikk inn millionene de ba om.

Scandinavian Property Development fikk napp hos investorene da de spurte om frisk capital.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Selskapet har nå inngått tegningsavtaler der investorer forplikter seg til å tegne aksjer for 700 millioner aksjer i en rettet emisjon. Det skjer ved at det trykkes opp 700 millioner nye aksjer der tegningskursen er satt til én krone per aksje.

Kursen er med en rabatt på 60 prosent sammenlignet med siste omsatte kurs før emisjonen ble varslet.

Selskapet opplyser at den rettede emisjonen var vesentlig overtegnet, og midlene som har kommet inn skal benyttes til å styrke selskapets finansielle stilling. Som et ledd i den finansielle restruktureringen skal Scandinavian Property Development tilbakebetale et aksjonærlån som har gitt fra Orkla, Obos og Canica.

Gjennomføringen av emisjonen er avhengig av flere forhold. Blant annet at aksjonærene godkjenner forslaget på en forestående generalforsamling samt en allerede vedtatt nedskrivning av pålydende. De må også bli enige med bankene om betalingsutsettelse av avdrag. Hvis ikke alle vilkårene er oppfylt innen 30. august vil emisjonen ikke bli gjennomført.

Styret i Scandinavian Property Development foreslår også at det gjennomføres en etterfølgende reparasjonsemisjon på 50 millioner nye aksjer med tegningskurs én kroner. Her vil aksjonærene som ikke fikk delta i en opprinnelige emisjonen få anledning til å tegne seg slik at de unngår å bli utvannet.

På grunn av dette vil aksjene i selskapet handles uten retten til å delta i emisjonen fra og med mandag 29. juni.

Det er SEB Enskilda som er tilrettelegger i forbindelse med den rettede emisjonen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere