Øye avviser skudd-forbindelse

Tirsdag kveld sier Thomas Øye at skuddene i Bærum ikke har noe med ham å gjøre, og at angrepet ikke var en advarsel mot ham.

31.01.06 19:52

Thomas Øye sier dette gjennom sin advokat John Christian Elden.

- Jeg er ukjent med skuddene og bakgrunnen for disse. Dette har ingenting med meg å gjøre. Jeg har ikke hørt fra noen hverken før eller etter skuddene, og jeg reagerer på at det spekuleres i at dette skal ha vært en trussel rettet mot meg, sier Øye gjennom advokat John Christian Elden til TV 2 Nettavisen.

Politiet i Asker og Bærum etterforsker hvem som avfyrte skuddene mot huset til en 40-åring på Kolsås i Bærum natt til tirsdag. Mellom 15 og 20 skudd ble avfyrt mot huset til mannen, og BMWen som han hadde lånt av Schibsted-arving Harald Stian Undrum.

- Uforståelig
- Vi har fått teknisk bistand fra Nye Kripos, og samarbeider taktisk med blant annet Oslo politidistrikt, sier Kriminalsjef Einar Aas ved Asker og Bærum politidistrikt tirsdag kveld. Foreløpig er ingen siktet i saken.

Familiefaren sa til TV 2 Nettavisen tirsdag at han ikke kan forstå at skuddene kan ha vært rettet mot ham.

- Jeg har aldri mottatt trusler. Jeg har ingen uvenner og skylder ingen penger. Derfor er dette så uforståelig. De må ha sett bilen utenfor og tatt feil mann, sier familiefaren. Les intervjuet her.

Familiefaren har i lang tid jobbet tett med Thomas Øye og måtte i sommer vitne mot David Toska og Imran Saber i den såkalte koffertsaken. Alle tre ble dømt for heleri eller medvirkning til heleri av fem millioner kroner.

- Absolutt ikke
Politiet holder flere muligheter åpne og er overbevist om at hendelsen ikke var tilfeldig. Politiet ville tirsdag ikke kommentere om skuddene kan ha forbindelse med uoppgjorte penger.

Heller ikke Schibsted-arving Undrum tror at skuddene var en trussel rettet mot ham, slik familiefaren sier.

- Absolutt ikke. Han tar denne saken med ro, sier hans advokat, Knut H. Hernæs, til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.