*Nettavisen* Økonomi.

Øystein Stray Spetalen anker til Høyesterett

NY RUNDE I RETTEN: Denne gang havner Øystein Stray Spetalen sin sak i Høyesterett. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Vil nekte skatteetaten innsyn i det han mener er taushetsbelagt E-post.

20.09.16 14:22

Skatteetaten har i flere måneder kjørt tungt bokettersyn i flere av Øystein Stray Spetalens selskaper. Flere servere hos Spetalens investeringsselskap Ferncliff TIH II er kopiert.

Investeringer i sju børsnoterte selskaper som alle hadde store fremførbare underskudd er i søkelyset.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

Alle dokumenter som kunne knyttes til advokatkorrespondanse ble utelatt fra bokettersynet, men Skatteetaten ombestemte seg og ville likevel gjennomgå korrespondansen.

På sin side nekter investoren skattemyndighetene å gjennomgå de 820 E-postene, men Skatteetaten har fått medhold i Oslo byfogdembete og Borgarting lagmannsrett.

Les også: Øystein Stray Spetalen tapte i lagmannsretten

Nå havner saken i Høyesterett.

– Jeg kan bekrefte at saken er anket, og at det er sak som hører naturlig hjemme i Høyesterett. Det er det jeg kan si, sier advokat Bettina Banoun til Nettavisen.

Dersom skatteetaten mener oppkjøpene har vært motivert av å spare skatt, kan de sette ned foten og nekte bruk av det fremførbare underskuddet.

– Vi registrerer at kjennelsen som ga staten medhold i dette er anket og avventer Høyesteretts avgjørelse i saken, sier Hanne Kjørholt, fungerende direktør i rettsavdelingen, i Skatteetaten til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag