*Nettavisen* Økonomi.

Øystein Stray Spetalen tapte i lagmannsretten

VANT IKKE FREM: Øystein Stray Spetalen (54) risikerer nå å måtte gi Skatt Øst innsyn i 820 E-poster. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Skatt Øst har fått medhold til å gjennomgå 820 E-poster.

13.09.16 21:11

Det er Spetalens investering i sju børsnoterte selskaper som alle hadde store fremførbare underskudd, som er i søkelyset. Oppkjøp av selskaper med slike underskudd kan bety nullskatt i årevis.

Men hvis skattemyndighetene mener oppkjøpet har vært motivert av å spare skatt, kan Skatt øst sette ned foten og nekte bruk av underskuddet.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

Skatteetaten har i flere måneder kjørt tungt bokettersyn i flere av investor Øystein Stray Spetalens selskaper, og fikk i Oslo byfogdembete medhold til å gjennomgå 820 E-poster som investoren mente var taushetsbelagt ettersom det dreide seg om advokatkorrespondanse.

Spetalens advokat leverte inn en begjæring om oppsettende virkning og saken havnet hos Borgarting lagmannsrett.

Nå har altså lagmannsretten forkastet anken. Dersom ikke Spetalen anker dommen snart vil skattekontoret starte gjennomgangen av E-postene.

I en tekstmelding til Nettavisen skriver advokat Bettina Banoun at Spetalen ikke ønsker å gi noen kommentar. Hennes klient vil heller ikke svare på hvorvidt kjennelsen ankes til Høyesterett.

Skatteetaten er «tilfreds med at staten fikk medhold i denne saken».

– Saken gjelder spørsmål om skattemyndighetenes adgang til å gjennomgå arkivområde der det kan foreligge taushetsbelagt korrespondanse, skriver fungerende direktør i rettsavdelingen Hanne Kjørholt til Nettavisen.

Les også: Spetalen satser på Bionor Pharma

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag