NA24.no

P4 topper børsen

Sist oppdatert:
Etter en urolig start stiger børsen igjen, men oppgangen er skjør.

Børsen har hatt en urolig og turbulent utvikling så langt denne dagen. En god start ble etterfulgt av et lite børsfall, før hovedindeksen vendte snuten oppover igjen og stiger 0,50 prosent til 370,78 poeng ved lunsjtider.

NA24 - din næringslivsavis

Christina Stenbeck og Modern Times Group kjøper P4.
Christina Stenbeck og Modern Times Group kjøper P4.

Kjøper P4
Et bud fra det svenske mediekonsernet Modern Times Group sender P4 til topps av vinnerlisten. Aksjene stiger til budprisen på 30 kroner og det er en oppgang tilsvarende 50 prosent.

LES OGSÅ: Kjøpte så fort de fikk lov

MTG kontrollerer allerede over 90 prosent og har dermed full kontroll over P4. En rekke aksjonærer har dermed solgt til svenskene.

Hotell-TV-selskapet Otrum følger etter på vinnerlisten med en oppgang på 10,38 prosent til 11,70 kroner. Det er kun omsatt aksjer for 12.700 kroner. Aker Floating Production og Navamedic gjør det også godt denne dagen og stiger henholdsvis 4,74 prosent og 4,32 prosent.

Fara faller 6,37 prosent og inntar dermed toppen av blant taperaksjene. Det er DnB NOR Markets som er den eneste selgeren av aksjen denne dagen.

Oljeselskapet CanArgo følger etter med en nedgang på 5,76 prosent til 8,01 prosent. Aksjekursen falt også i den amerikanske handelen, men nedturen fortsetter på Oslo Børs.

Oljen fikk skylden
Oljeprisen fikk skylden for gårsdagens børsras, og stiger noe igjen tirsdag formiddag. Ved lunsjtider blir et fat nordsjøolje med levering i oktober omsatt for 65,01 dollar, en oppgang tilsvarende 0,71 prosent.

Opec gjorde som ekspertene hadde ventet og holdt produksjonen uendret. Oljekartellet uttrykket likevel bekymring for den dalende oljeprisen.

Det er oljetungvekterne som bidrar til at Oslo Børs igjen stiger. Etter en tung start stiger Statoil og Norsk Hydro henholdsvis 1,58 prosent til 161 kroner og 1,29 prosent til 156,50 kroner. De noe mindre oljeselskapene DNO og Altinex klatrer 1,63 prosent til 9,96 kroner og 4,85 prosent til 1,08 kroner.

Flere dager med oljefall skremmer ikke DnB NOR Markets fra å anbefale de små oljeselskapene på børsen.
Flere dager med oljefall skremmer ikke DnB NOR Markets fra å anbefale de små oljeselskapene på børsen.

Anbefaler små oljeselskap
Meglerhuset DnB NOR Markets anbefaler blant annet å kjøpe de mindre oljeselskapene på Oslo Børs. DNO er blant aksjene som blir trukket frem.

- Når det gjelder DNO kan det også forventes at det kommer nyheter i forbindelse med aktivitetene i Norge, Jemen og Irak innen nyttår, begrunner DnB NOR Markets og sier kjøp med tremåneders kursmål på 14 kroner.

Nyhetsbyrået Reuters melder at Carnegie har startet dekning av Altinex. Meglerhuset har gitt Altinex anbefalingen ”outperform” og har gjort beregninger basert på diskontert kontantstrøm for de ulike delene av Altinex til 1,48 kroner pr. aksje.

- Med sterk kontantstrøm og potensielle kursdrivere i kø, er nedsiderisikoen begrenset og Altinex er en relativt rimelig inngang til lete- og produksjonssektoren, skriver Carnegie ifølge Reuters.

Fallende laksepriser gjør at markedet sender kursene på oppdrettsaksjene ned.
Fallende laksepriser gjør at markedet sender kursene på oppdrettsaksjene ned.

Laksen faller

Oljeserviceaksjene klatrer også etter en svak start.

SeaDrill stiger 1,21 prosent, mens Acergy klatrer 1,62 prosent til 109,50 kroner. Riggselskapet Awilco Offshore er opp 1,46 prosent til 52 kroner, mens Subsea 7 blir løftet 1,36 prosent til 112 kroner. Fred. Olsen Energy stiger 0,19 prosent til 269,50 kroner.

Kjell Inge Røkkes Aker Kværner faller 0,18 prosent, og får følge med seismikkselskapet TGS-Nopec som er ned 2,22 prosent til 110 kroner.

I forrige uke fortsatte fallet i lakseprisen, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. I uke 36 var den gjennomsnittlige prisen på fersk laks på 31,17 kroner pr kilo, en nedgang fra 33,29 kroner uken i forveien. Prisen på frossen laks ble også billigere, og tendensen fra tidligere rapporten fortsetter.

Pan Fish faller 1,25 prosent til 5,51 kroner, mens Cermaq er ned 0,34 prosent til 72,25 kroner. Lerøy Seafood stiger 0,71 prosent til 106 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere