NA24.no

«På grunn av kommunens spareplager må vi dessverre ha ti kroner for nye meldingsbøker»

TI KRONER: Denne meldingen har læreren sendt med elever hjem. Rektor ved skolen reagerer på at læreren bruker kommunens økonomi som argument.
TI KRONER: Denne meldingen har læreren sendt med elever hjem. Rektor ved skolen reagerer på at læreren bruker kommunens økonomi som argument. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Ved Manstad skole i Fredrikstad har enkelte foreldre reagert på denne meldingen fra skolen.

En far f-b.no har vært i kontakt med, reagerer på meldingen som kom fra en av skolens lærere.

– På grunn av kommunens spareplager er vi nødt til å ta ti kroner når elevene får nye meldingsbøker, skrev læreren i en melding til foreldrene.

Faren reagerer

Faren som tipset f-b.no lurer på om dette er en ny praksis fra kommunen i økonomisk vanskelige tider.

– Det er ikke snakk om mye penger, men jeg må si jeg reagerer på denne praksisen, sier han.

Men i kommunen er det ingen som har hørt om praksisen.

– Dette vet jeg ingenting om. Da må du nesten snakke med rektoren ved den aktuelle skolen, sier kommunalsjef Stein Krogsrud med ansvar for oppvekst og omsorg.

– Helt vanlig

Da f-b.no ringer til skolens rektor, Thorvald Heiaas, aner heller ikke han hvorfor læreren har sendt denne beskjeden til foreldrene.

– Dette vet jeg ingenting om. Hvis det stemmer at denne meldingen kommer fra en lærer ved skolen, så er det naturligvis uheldig, sier han.

Men den aktuelle læreren selv bekrefter meldingen.

– Dersom elever mister bøker eller ødelegger utstyr, så skal det erstattes. Meldingsboken er ment å følge eleven oppover i trinnene, og hvis den blir ødelagt, så må den erstattes, sier hun.

– Men rektor vet ikke om denne praksisen?

– Jo, alle gjør dette, sier hun.

Liker ikke meldingen

I en ny samtale bekrefter rektor Heiaas at foreldre blir informert om at ødelagt utstyr og bøker skal erstattes, men liker likevel ikke hvordan beskjeden om meldingsboken er formulert.

– Vi har sendt ut et skriv til foreldrene om at ødelagte bøker og utstyr må erstattes. Men jeg reagerer på at kommunens dårlige økonomi blir brukt som et argument her, det har nemlig ingenting med saken å gjøre. Her handler det heller om å bevisstgjøre elever og foreldre på at man må ta vare på tingene sine, sier Heiaas.

– Så dette har ikke noe med kommunens og skolens økonomi å gjøre?

– Nei, svarer Heiaas.

– Er det informert om hvor mye foreldre må ut med dersom utstyr og bøker blir ødelagt?

– Vi har informert om at man må ut med kostpris, vi har ikke definert en sum, sier han.

– Så hvor kommer ti kroner fra da?

– Det kan være at denne læreren har brukt den samme praksisen som blir brukt på ungdomsskolen, der mener jeg at summene er definert. Jeg skal uansett ta en prat med læreren, slik at vi finner ut av dette, sier han.

Les flere saker i Fredrikstad Blad her.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere