NA24.no

PA Resource holder målet

Holder døren oppe for oppkjøp.

Det svenske oljeselskapet PA Resources er et av mange mindre oljeselskaper som presenterer seg på Paretos olje- og offshoreseminar.

NA24 - din næringslivsavis

Konsernsjef Ulrik Jansson har tro på at de skal kunne klare å nå målene om å øke produksjonen til 50.000 fat oljeekvivalenter per dag de neste tre til fem årene. I august oppnådde de en produksjon på 15.600 fat per dag, men har opplevd en produksjon på over 22.200 fat på en dag allerede.

Jansson har troen på at et omfattende leteprogram vil resulterer i at reservene øker.

Selskapets obligasjon på 200 millioner dollar forfaller i januar, men de har allerede vært i samtaler med å refinansiere denne gjennom bankgjeld. Denne vil har et lavere rentepåslag enn hva gjeldende obligasjon har.

Jansson har ikke noen stor tro på at oljeprisen skal falle dramatisk. Den manglende reservekapasiteten hindrer dette. Dessuten kommer etterspørselen fra Asia til å vokse videre og PAR-sjefen tror at konsumet fra denne regionen vil overgå det Europa og Nord-Amerika gjør i dag. Han tror også at tilbudet vil komme fra OPEC-landene.

PA Resources utelukker ikke at de kan komme til å gjøre oppkjøp, og kan være interessert i andeler i Nordsjøen. Det norske oljeselskap har signalisert at de vurderer å selge seg ned i Goliat-feltet, og kan også kvitte seg med Yme-andelen for en riktig sum. Det svenske oljeselskapet kan komme til å vurdere kjøp.

- Vi ser på andeler i Norge og har ambisjoner i Nordsjøen, sier Jansson til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere