PA Resources kjøper oljefunn

Foto: Scanpix

PA Resources har inngått en intensjonsavtale om kjøp av en blokk utenfor Republikken Kongo.

03.10.06 10:32

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

PA Resources har fått på plass en intensjonsavtale om å kjøpe selskapet ADECO Congo BVI Ltd, ifølge en melding fra selskapet. PA Resources eier 85 prosent av leteblokken XIV, som ligger på grunt vann utenfor Republikken Kongo.

NA24 - din næringslivsavis

De resterende 15 prosentene av blokken eies av det nasjonale oljeselskapet SNPC gjennom produksjonsdelingsavtalen for blokken.

Store reserver
Det er allerede gjort et mindre funn på blokken, som har vist en testproduksjon på 1.500 fat per dag. Videre har tredje parts konsulenter anslått de sannsynlige reservene tilknyttet funnet til 45 millioner fat.

Nærliggende felt til blokken skal produserer 75.000 fat per dag, opplyser PA Resources.

- Marine XIV minner mye om leteområdet Zarat i Tunisia når det gjelder vanndyp og oljefeltets størrelse. Våre erfaringer fra Zarat når det gjelder leting og utvikling av mindre oljefunn kommer til å være meget verdifulle for å raskt kunne utvinne olje fra blokken. Under forutsetning av at vi får tak i en borerigg kommer utviklingen av feltet til å bli på begynt så snart som mulig, sier konsernsjef Ulrik Jansson i PA Resources i en kommentar.

Betaler 13 millioner dollar
PA Resources betaler 13 millioner dollar for 85 prosent av PSA i blokk Marine XIV. I tillegg spår oljeselskapet at den samlede CAPEX for utviklingen av funnet i Likoufou Marine vil ligge på 7,5 dollar pr. fat.

De forløpige utviklingsplanene viser at det kan ta to til tre år før produksjonen kan nå 20.000 olje pr. dagen, avhengig av tilgjengelig riggkapasitet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.