- Det vi kan si er at vi har hatt en etterforskning som ledet til en pågripelse forrige mandag. Han er sluppet ut igjen, men siktet for grov økonomisk utroskap, sier førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim til Nettavisen.

Kampen ønsker ikke å bekrefte hvem som er pågrepet, men pågripelsen kom etter en anmeldelse fra Boligbygg.

Personen er nå løslatt, etter å ha sittet to dager i varetekt. Han ble etter en helhetsvurdering ikke forsøkt fremstilt for videre varetektsfengsling. Etterforskningen i saken er pågående.

Kampen sier Boligbygg i denne saken er fornærmet.

Anmeldt av Boligbygg

Direktør Jon Carlsen sier til Nettavisen at det var de som leverte inn anmeldelse.

- Vi er opptatt av å komme til bunns i denne saken, og er positive til at det er iverksatt etterforskning fra Økokrim. Boligbygg leverte en anmeldelse til Økokrim mandag 16. oktober, og det har vært tett kontakt mellom Økokrim og Boligbygg siden anmeldelsen ble inngitt, sier Carlsen.

Les også: Oslo kommune har rutinemessig kjøpt leiligheter til langt over takst

Stort sakskompleks

Nettavisen har skrevet flere artikler om hvordan Oslo kommune, gjennom Boligbygg, kjøpte en rekke boliger til overpris - samt en rekke boligkjøp gjennom de samme aktørene som er dårlig dokumentert. Du kan få en oversikt over artiklene her.

Les også: Slik kjøper Oslo kommune boliger til langt over antatt markedsverdi

17. oktober - dagen etter at personen ble pågrepet og varetektsfengslet - stoppet Boligbygg alle kjøp.

Mandag ble det klart at byråd Geir Lippestad har avsatt Boligbyggs styreleder Jan-Erik Nielsen. Bakgrunnen var et ønske om å tilføre styret en annen kompetanse.

Les egen sak: Boligbygg stanser alle kjøp