*Nettavisen* Økonomi.

Pakke-ja i ekspressfart

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

- Bør være klar neste uke, tror Frp.

- Den første bankpakken behandlet vi i løpet av noen få dager. Jeg ser ingen grunn til at det skal være noe annerledes her, sier Ulf Leirstein, finanspolitisk talsmann i Frp, og nestleder i finanskomiteen, til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Søndag la regjeringen fram en ny pakke som skal løse problemene i kredittmarkedet. Finanskomiteen skal møtes tirsdag, og Leirstein sier det da vil bli diskutert hvordan den siste pakken skal behandles.

- Det er naturlig at Stortinget har en høring på dette. Vi må sikre en forsvarlig behandling, det er tross av 100 milliarder kroner det dreier seg om. Regjeringen har hatt uker på å forberede seg, da er det rett og rimelig at Stortinget, som fatter vedtaket, får noen dager. Vi har ikke tenkt å trenere behandlingen, men det er uforsvarlig å ikke han noen åpen høring, mener Leirstein.

- Høring denne uken
Leirstein seg for seg at representanter fra banknæringen, næringslivet og også forbrukerinteresser blir invitert til å delta, selv om det i utgangspunktet er fritt fram å delta.

- Jeg håper vi kan få i stand høringen allerede denne uken. Da kan vi ha behandlet saken om få dager, uti neste uke en gang, sier Leirstein, som mener det ikke er nødvendig at finansminister Kristin Halvorsen møter til høringen, noe hun gjorde i forbindelse med den første bankpakken.

- Men dette vil vi diskutere når vi møtes i morgen. Flertallet kan avvise å ha noen høring, men jeg mener det er fornuftig, sier Leirstein.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Stemmer for
Høyres Jan Tore Sanner sa søndag at Høyre vil stemme for regjeringens kredittpakke.

Det har ikke lykkes NA24 å få tak i finanskomitéleder Reidar Sandal (Ap), finanspolitisk talsmann for Senterpartiet, Per Olaf Lundteigen, eller Svs Magnar Lund Bergo.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag