*Nettavisen* Økonomi.

Palestinere heiser norsk flagg

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Den Palestinske Forening i Norge oppfordrer alle palestinere i landet til å heise det norske flagget.

07.02.06 14:49

- Vi har sendt ut oppfordringen for å vise vår respekt for Norge og nordmenn, og for å vise at vi ikke er enige med dem som har truet og angrepet Norge i Syria, Libanon og på de okkuperte områdene. Det er også vårt flagg, sier Nidal Hamad som er leder for Den Palestinske Forening i Norge.

E-post
Foreningen oppfordrer i en e-post alle palestinere til å heise «heise det norske flagg fra deres balkonger eller lignende i slutten av denne uka». Foreningen har 200 betalende medlemmer.

- Vi håper på oppslutning fra flest mulig av de rundt 4.000 palestinerne som er i Norge, sier Hamad til TV 2 Nettavisen.

- Frykter du at de voldsomme protestene kommer til å gå utover støtten til den palestinske sak i Norge?

- Ikke så mye. Vi håper at dette ikke ødelegger vennskap mellom Norge og Palestina. De som deltar i opptøyene er små grupper som ikke har stor makt, sier Hamad.

Trist
Han tar sterk avstand fra de siste angrepene på norske soldater i Maymane i Afghanistan.

- Det som skjer, er trist. Nordmenn i Afghanistan hjelper folk. Vi håper at dette ikke fortsetter og at alle muslimer deltar i dialog. Den eneste måten å oppnå noe på, sier lederen for Den Palestinske Forening i Norge.

I eposten med oppfordring om flaggheising, heter det:

« Vi ønsker å bekrefte vår vilje til å holde fast ved de utmerkede forholdene mellom nordmenn og palestinere. Samtidig fordømmer vi truslene rettet mot enkelte nordmenn og andre europeere i de okkuperte palestinske områdene og brenningen av den norske ambassaden og det norske flagget, i enkelte land. Vi fordømmer samtidig re-publiseringen av de krenkende karikaturene av profeten Mohammed i enkelte ukloke europeiske aviser og magasiner.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.