*Nettavisen* Økonomi.

Palestinske barn mot Danmark

Foto: (EPA/Scanpix)

Hundrevis av palestinske skolebarn tråkket på det danske flagget og ropte anti-danske slagord i Hebron mandag.

13.02.06 22:05

Barna demonstrerte mot Muhammed-karikaturene i Jyllands-Posten.

Demonstrasjonen var organisert av en skole med tilknytning til den militante islamistiske gruppen Hamas, som trolig vil ta over ledelsen av den neste palestinske regjeringen etter valgseieren i de palestinske selvstyreområdene i januar.

Danmark-kiste
Omkring 500 barn, fra barnehagealder til unge tenåringer, tok del i markeringen. Mange viftet med grønne Hamas-flagg eller hadde på seg grønne Hamas-pannebånd.

Barna bar også på en kiste med «Danmark» skrevet på siden.

Norge gjenåpnet mandag sitt representasjonskontor i de palestinske områdene.

Egypt
Samme dag anklager Frankrike Iran for ikke å ha gjort nok for å stanse demonstrantene som angrep den franske ambassaden i Teheran med brannbomber forrige uke i protest mot karikaturtegningene.

Også i Egypt og Pakistan var det mandag omfattende demonstrasjoner mot karikaturtegningene.

Stor-krise
Stilt overfor landets største internasjonale diplomatiske krise siden andre verdenskrig nekter fremdeles danske myndigheter å gi etter for presset om å ta på seg noen form for ansvar for tegningene.

- For det første kan man ikke be om unnskyldning for noe man ikke har gjort, og for det andre har det ikke skjedd noe ulovlig. Ingen har blitt dømt i en domstol, sier den danske utenriksministeren Stig Møller til Associated Press.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.