Pangstart for Statoil-stasjoner

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Så langt har markedet reagert positivt på Statoil-bensinstasjonenes notering på Oslo Børs.

22.10.10 14:08

Fra noteringen klokken ni, fredag, har kursen på Statoil Fuels & Retail utviklet seg fra 39 til 40,4 kroner per aksje. På sitt høyeste, fredag formiddag, ble aksjen handlet for 42 kroner per aksje. Dette tilsvarer en markedsverdi på litt over 12 milliarder kroner.

Noteringen av Statoil Fuel & Retail er den største noteringen på Oslo børs i 2010 og den største siden solcelleselskapet Rec ble notert i mai 2006.

Markedsledende
- Vi er klart markedsledende i Skandinavia med både fullservice- og automatstasjoner. Og sterke i forhold til konkurrentene våre, men vi ser frem til å kunne videreutvikle og få selskapet til å vokse, sier administrerende direktør Jacob Schram i forbindelse med børsnoteringen.

- Kjernen i driften er drivstoff, men butikkdelen av fullservice-stasjonene er vel så viktig, forsetter han.

Vekst og kompetanse
- Med noe under 300 stasjoner, 249 fullservicestasjoner og 48 automatstasjoner, og en markedsandel på 4,7 prosent ser vi stort potensial for vekst i Polen.

Selskapets ledelse påpeker at kompetanse er viktig i alle ledd. I den forbindelse kom Klaus-Anders Nysteen fra Storebrand Bank inn som finansdirektør for å ha nok kapitalmarkedserfaring i forbindelse med børsnoteringen.

- Det er lagt ned mye tid og ressurser i å hente den riktige kompetansen til selskapet, sier Schram

Produktporteføljen
Porteføljen inkluderer virksomhet innen stasjonær energi, marine drivstoff, drivstoff til fly, smøreoljer og kjemikalier.

Totalt sett har selskapet omkring 2300 fullservice og automatiserte drivstoffstasjoner fordelt på Skandinavia, Øst-europa og Russland.

I tillegg kommer 16 oljeterminaler, 400 tankbiler og 50 depoter fordelt på landene.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag