*Nettavisen* Økonomi.

Pangstart på året

Oslo Børs knallet til og satte ny historisk toppnotering.

02.01.07 17:06

Aksjene på Oslo Børs tok fart og føk opp som nyttårsraketter. Det ble satt ny historisk rekordnotering og hovedindeksen steg 1,39 prosent til 446,46 poeng. Omsetningen var ikke all verden ettersom det ble byttet verdier for rundt 6,5 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

2006 var et rekordår for de som hadde satset pengene sine på Oslo Børs. Hovedindeksen steg hele 32,6 prosent og satte flere rekorder. Totalt ble det hentet inn nærmere 57 milliarder i frisk kapital. Oljeprisen endte tilnærmet uforandret i løpet av fjoråret.

Prisen på råolje har fått en volatil start på året. Etter å ha startet dagen med en nedgang fikk oljeprisen et løft mot slutten av sesjonen og endte med en oppgang til 61,21 dollar.

Oljetungvekterne og fusjonskameratene Statoil og Norsk Hydro kom seg etter en svak start og endte opp henholdsvis 0,76 prosent til 166,50 kroner og 0,65 prosent til 194,75 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Safin Hamed

Populære DNO
Det var langt større interesse for DNO. Oljeselskapet kom med godt nytt til aksjonærene. En brønn i Nord-Irak viste en god produksjon og DNO er optimistiske med tanke på feltet. Tawke#4-brønnen produserte 8.500 fat oljeekvivalenter om dagen.

- Vi er veldig fornøyd med Tawke#4 som har vist seg å være den beste oljeproduserende brønnen i feltet så langt, sier konsernsjef Helge Eide i DNO i forbindelse med en børsmelding.

Det er også ventet at arbeidet med å bore Tawke#3 vil bli påbegynt i første uken av januar. Brønnen vil bli boret dypere for å teste de lavere reservoarene.

DNO-aksjen steg hele 6,09 prosent til 12,20 kroner og de utenlandske meglerhusene Lehman Brothers og Deutsche Bank var de ivrigste på kjøpersiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dagens vinner
Best av alle aksjene på børsen var Ignis som steg 22,89 prosent til 1,02 kroner. IT-selskapet kunne melde om den største kontrakten noensinne fra Korea. Det er i forbindelse med Korea Telecoms utbygging av fibernettverket at Ignis skal levere utstyr til Dasan. Ordren på 4 millioner dollar styrker dermed posisjonen selskapet har i markedet.

- Vi opplever en imponerende skalering og veksthastighet i Korea, et av de raskeste FTTH-markedene i verden, kommenterer konsernsjef Thomas Ramm i en børsmelding.

Konsernsjefen i Ignis venter at markedet for fiberutbygging vil styrke seg ytterligere og at resten av Asia og Nord-Amerika vil følge etter Korea. Dermed vil også Ignis oppleve økt omsetning i 2007.

Klikk på bildet for å forstørre.

Strålende dag
Tandberg Storage steg 12,29 prosent til 4,75 kroner og det var nettmegleren Nordnet som var ivrigste aksjeplukker med rundt 92 prosent av nettokjøpene. Siem Offshore steg 9,73 prosent til 12,40 kroner.

Flere av tungvekterne gjorde det også sterkt denne dagen. Tandberg Television steg 5,12 prosent til 82,20 kroner. Selskapet er igjen tatt inn i varmen av strategene og er å finne i flere av porteføljene til meglerhusene.

Solenergiselskapet REC har aldri vært mer verdt enn i dag. Aksjen steg hele 7,02 prosent til 122 kroner som er den beste sluttnoteringen noensinne. Markedsverdien har steget til fantastiske 60 milliarder kroner, mens Orkla som er en av hovedaksjonærene er verdt nærmere 74 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag