*Nettavisen* Økonomi.

Pangstart på børsen

Oslo Børs starter morgenkvisten med en real oppgang.

24.01.08 10:51

Følg børsen her

Den sterke sluttspurten på Wall Street i går og nattens børsfest i Asia går ikke upåaktet hen på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen stiger kraftig i åpningsminuttene. Etter fem minutters handel er hovedindeksen opp 3,31 prosent til 393,88 poeng.

Oljeprisen stiger
Med den sterke utviklingen på børsene det siste døgnet var det ventet sterk åpning i Oslo torsdag. Netfonds Bank ventet at kraftig oppgang og fair value for hovedindeksen er estimert til 394,5 poeng, opp 3,47 prosent.

Oljeprisen stiger og nordsjøolje for mars-levering koster 87,30 dollar fatet. StatoilHydro stiger 2,73 prosent til 139 kroner, REC-aksjen er opp 2,82 prosent til 145 kroner. Aker Kværner stiger 1,49 prosent til 102,50 kroner.

Oppdrettstrøbbel
Cermaq meldte på morgenkvisten at de har problemer med virksomheten Mainstream i Chile på grunn av lakselusutbrudd, og at produksjonsforholdene ble ytterligere forverret i løpet av fjerde kvartal. Dette har resultert i lavere tilvekst enn tidligere ventet og problemene antas å fortsette i 2008. Selskapet tar derfor ned slakteestimatene for atlantisk laks. Cermaq-aksjen faller 1,72 prosent til 57 kroner.

John Fredriksens oppdrettsgigant Marine Harvest stiger 6,22 prosent til 2,56 kroner.

Sterkt i Europa
I Europa er det også sterke takter. I Tyskland er Dax-indeksen opp 3,8 prosent, i London er FTSE100 opp 2 prosent. Stockholmsbørsen er opp 2 prosent.

Og i Asia kunne neglebitende investorer trekke et lettelsens sukk. De asiatiske aksjene er nå halveis i innhentingen av det dramatiske to-dagersfallet tidligere i uken.

LES MER: Børsglede i Asia

Oppgangen over hele verden kommer etter dager med nedtur, blodrøde børser og milliardverdier som har fordampet. Det var Wall Street som startet festen denne gangen.

Få ville trodd det etter å ha sett åpningen i USA, men onsdag ble en festdag for amerikanske investorer.

LES MER: Fra helvete til hurrastemning

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag