NA24.no

Erik Hagen (til venstre) i aksjon for Zenit i UEFA-kamp mot Rosenborg i St. Petersburg, Russland februar 2006. Her i duell med  Frode Johnsen.
Erik Hagen (til venstre) i aksjon for Zenit i UEFA-kamp mot Rosenborg i St. Petersburg, Russland februar 2006. Her i duell med  Frode Johnsen. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

«Panzer» Hagen betalte dommer 3000 dollar

Sist oppdatert:
Erik «Panzer» Hagen innrømmer overfor VG å ha vært med på å betale dommeren ved én anledning.

Den tidligere fotballproffen Erik Hagen forteller i et intervju med VG at han var med på å betale dommeren i forbindelse med en kamp da han spilte i russiske Zenit St. Petersburg.

Hagen var i russisk fotball fra 2004 til 2008. «Panzer», som han kalles, sier at spillerne i Zenit var med på å betale dommeren i en UEFA-cupkamp.

- Ja, jeg ga bort 3000 dollar av min seiersbonus til dommeren, jeg også, forteller Hagen til VG.

Ble sint
Den tidligere landslagsspilleren forteller at en av spillerne på laget kjente dommeren.

- Vi hadde noen vanvittige seiersbonuser i Europa, 12.000 dollar. Før kampen sier denne spilleren at hver av oss skulle gi 3000 dollar av bonusen til dommeren, slik at vi vant. Jeg reiste meg og sa at dette var noe forbanna piss, og at vi uansett var bedre enn dem. Likevel ble vi spillerne enige om å gjøre det på den måten, sier 38-åringen.

Han mener motstanderen ble snytt for fire scoringer etter merkelige offsideavgjørelser. I garderoben etter kampen var Hagen rasende over hva de hadde gjort.

- Motspillerne var forbannet, og det var jeg også. Jeg tiltet fullstendig og knuste både speil og dører, sier han.

Dommeren i kampen avviser overfor avisen at han kjente en av spillerne og sier han ikke fikk tilbud om kampfiksing. Zenit St. Petersburg uttaler at klubben er «dypt overrasket» over påstandene. Det europeiske fotballforbundet (UEFA) kommenterer ikke enkeltkamper med mindre det er iverksatt reaksjoner.

- Mange episoder
Både Hagen og Jørgen Jalland, som spilte i Rubin Kazan i 2005 og 2006, hevder kampfiksing var utbredt i Russland.

- Det var mange episoder. Det var vanlig at du gikk ut på banen og følte at utfallet av denne kampen var gitt, uansett hva du gjorde, sier Jalland til VG.

Norges Fotballforbund har snakket med Hagen etter uttalelsene i onsdagens intervju.

- Vi prøver å være på og lære av slike ting. Det er tjenesteforsømmelse om vi ikke snakker med Hagen når han forteller det han gjør. Manipulering av resultater er den verste sykdommen som kan ramme idretten, sier forbundets generalsekretær Kjetil Siem til VG. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere