*Nettavisen* Økonomi.

Panzers eksklubb benekter fiksing

Spansk politi mistenker russisk mafia for å ha kjøpt Uefa Cup-seieren.

02.10.08 10:44

Erik «Panzer» Hagens tidligere klubb, Zenit St. Petersburg, beseiret i våres skotske Glasgow Rangers 2-0 i Uefa Cup-finalen. Men nå sitter spansk politi på mistenkelige telefonopptak.

NA24 - din næringslivsavis

- Kjøpte semifinalen og finalen
Der hevder mafiabossen Gennadios Petrov og en av hans medsammensvorne at Zenit skal ha benyttet mellom 20 og 40 millioner euro (165 til 330 millioner kroner) for å kjøpe seg seier i både semifinalen mot Bayern München og finaletriumfen.

Det er de spanske avisene ABC og El Pais som omtaler etterforskningen. Spansk politi skal ikke ha klart å påvise kontakt mellom de russiske mafiosoene og noen av lagene eller dommerne. Men El Pais skriver at Petrov sier at 50 millioner er blitt betalt til favoritten Bayern. Valutatypen ble ikke nevnt i telefonavlyttingen.

Zenit St. Petersburg benekter at klubben er korrupt, og har varslet at de vurderer å gå til rettslige skritt mot avisene som har brakt kampfiksing-anklagene til overflaten.

Les også: Fotballtopp i korrupsjonssak

UEFA inn i saken
- Vi skal gå grundig inn i saken, sier talsmann William Gaillard i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), ifølge nyhetsbyrået AFP.

Spanske myndigheter har arrestert Gennadios Petrov og rundt 20 andre russiske kriminelle, og har bedt tyske myndigheter om hjelp i etterforskningen. Beløper tilsvarende 100 millioner norske kroner er frosset på bankkonti tilhørende mafiagjengen.

Det er ikke klart hvordan Petrov og hans medsammensvorne kan ha tjent penger på bestikkelsene.

Bayern München hevder i en uttalelse at de ikke har noe kjennskap til saken.

Les også: Rå bok om FIFA-korrupsjon

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.