*Nettavisen* Økonomi.

Pappaperm hindrer skilsmisser

Har du en lang pappapermisjon er risikoen for å bli skilt mindre.

04.09.06 22:41

Les NA24 på mobil

Årsaken til dette skal visstnok være at fedre som har hatt pappapermisjon er integrert i familien på en helt annen måte, enn de som ikke har vært hjemme med barna, ifølge Dagens Industri.

NA24 - din næringslivsavis

Fedre som har vært i pappapermisjon tar et større ansvar for familien senere i livet, som for eksempel om et barn er syk, ifølge forsker ved Roskilde Universitet, Franz Cybulski, ifølge Politiken.

Ifølge Cybulski viser alle undersøkelser med tydelighet at gamle innlærte familiemønstre blir brutt når faren er hjemme med barna.

Færre skilsmisser
Det blir visstnok skapt et konstruktivt demokrati i familien. Dessuten viser en svensk undersøkelse at pappapermisjonen ikke bare gagner beslutningsprosessene i familien, men også gagner stabiliteten i parforholdet. Jo lengre faren er hjemme med barna dess mindre blir sjansen for at han skiller seg.

Krever tid
Det skal, ifølge Cybulski, kreves det minst en måned eller som regel to for å komme nære sitt barn. Avgjørende er det også at mannen i en periode er helt alene med barnet. Dette for at han skal få 100 prosent ansvar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.