Paraplysalget er en våt drøm

Foto: LISBETH ANDRESEN (RB)

Drittværet har tredoblet salget av paraplyer.

22.07.11 08:43

STRØMMEN (RB.no): Det sprutregner ute, og butikkmedarbeider Elin Marie Riisnæs kan fornemme nedbøren langt inne på storsenteret. Flere kunder har samlet seg rundt den store kassen med paraplyer i ulike størrelser og farger.

Erik Linde fra Kløfta er en av dem. Den heftige bygen kom som en vind på ham, og siden han seinere på dagen er nødt til å gå fra parkeringshuset på Ahus og fram til sykehusets hovedinngang, en ikke helt ubetydelig strekning under de rådende værforhold, så var det ingen vei utenom paraplysjappa.

– Fire-fem fra før
– Vi har fire-fem hjemme fra før, men de fleste ligger enten i bilen til kona, eller er de i en av ungenes forvaring, forteller Erik til RB.no og griper den rimeligste korte og svarte, til 99 kroner.

Han foretar en liten testoppskyting mellom veskestativene og bestemmer seg raskt.

– Den får duge i dag.

Gikk tomme
Med nedbørrekord i juni og en juli måned som også har hatt sine byger å by på, har paraplysalget skutt i været.

– I løpet av juni og de to første ukene i juli i fjor solgte vi i alt 78 paraplyer. Hittil i sommer har det gått 210 av samme slaget, så det har vært en fenomenal paraplysommer, fastslår Elin Marie Riisnæs.

På det mest hektiske i månedsskiftet juni-juli var det faktisk helt utsolgt et par dager før nye forsyninger var på plass.

Hos Bagorama på Jessheim Storsenter meldes det også om mer enn fordobling av paraplyomsetningen så langt i år.

– Mange spør etter ekstra store paraplyer. Enten er det en motesak, ellers så er det fordi det regner så voldsomt, sier butikksjef Hilde Bjerkemoen til RB.no.

Orkanparaply
Også butikken Enklere liv på Strømmen merker paraplysuget, særlig etter at NRKs FBI kåret den vrengesikre orkanparaplyen deres til testvinner.

– Den har dobbel duk med hull imellom slik at vinden slipper igjennom, viser butikkmedarbeider Lene Vasland og stikker hånda igjennom paraplyduken for å demonstrere genialiteten.

Perfekt, særlig for lettvektere som er redd for å få en luftetur om vindkastene blir for heftige.

Regner penger
En av dem som sørger for at paraplyhyllene fylles i butikkene rundt omkring er daglig leder Geir Kjelsrud i H. Kjelsrud reiseeffekter på Gjøvik.

– Nå kan du trygt si at det regner penger, ler han.

– Vi har hatt en økning på 30 prosent den siste måneden i forhold til samme periode i fjor, og solgt 8.000 paraplyer. Mange av dem er enkle impulsparaplyer til 69 kroner, som mange betrakter som bruk og kast.

Skotskrutete er in
Men Kjelsrud har også et stort utvalg av kvalitetsparaplyer i alle prisklasser.

– Hva er årets paraplymote?

– Tja, mote og mote. Det går mye i den lille sorte, men også en del skotskrutete varianter er populære. Gjerne i beige farger.

Rosinen i pølsa er den håndlagde toppmodellen fra Østerrike til nærmere 3.000 kroner, med skaftet belagt med Swarowsky-diamanter.

Den går det mest av i Bergen.

Denne saken er levert av RB.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.