NA24.no

(Scanpix)

Parat anker Norwegian-dom

Sist oppdatert:

Piloter og kabinansatte i Norwegian anker en dom fra tingretten som fastslår at Norwegian Air Shuttle var deres reelle arbeidsgiver også etter at de ble overfør til et datterselskap.

Dommen ble ansett som en seier for pilotene og de kabinansatte, men YS-forbundet Parat mener likevel at deler av dommen bør vurderes av lagmannsretten.

Tidligere har også Norwegian anket dommen fra Asker og Bærum tingrett til Borgarting lagmannsrett.

Parat-advokat Christen Horn Johannessen mener tingretten tok feil da den kom til at det var urimelig å pålegge datterselskapet Norwegian Air Shuttle arbeidsgiveransvar ved ulovlig innleie.

Parat er dessuten uenige i tingrettens konklusjon om at overføringen fra datterselskap til morselskap midt under en pågående konflikt ikke var lovstridig.

– Etter vårt syn kan ikke en arbeidsgiver fritt flytte ansettelsesforholdet mellom ulike selskaper uten den ansattes medvirkning, oppsigelser og nye formelle ansettelser, sier Horn Johannessen.

Norwegian skriver i sin anke at omorganiseringen av selskapet nå har kommet så langt at forholdene som lagmannsretten må ta stilling til, er helt annerledes enn det som var tema for tingretten.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere