NA24.no

Pareto hever oljemygg

Pareto hever Norse Energy etter at selskapet har kjøpt ut en minoritetseier av et oljefelt. Kjøpet reduserer usikkerheten og bedrer mulighetene for oljeselskapet.

Meglerhuset Pareto hever kursmålet i Norse Energy Corp. til 6,3 kroner pr. aksje fra 5,1 kroner. Kjøpsanbefalingen gjentas.

I går meldte Norse Energy Corp at de har kjøpt Starfishs 7,5 prosent interesse i det produserende feltet Coral, samt utviklingen prosjektene Estrela do Mar og Cavalho Marinho. Dermed øker Norse Energy sine andeler i de diverse feltene til 35 prosent i Coral, 65 prosent i Estrela do Mar og 50 prosent i Cavalho Marinho.

Gjennom dette kjøpet øker dermed P1- og P2-reservene med 3 millioner fat oljeekvivalenter til 38 millioner fat oljeekvivalenter.

Pareto mener at denne avtalen er veldig viktig siden selgeren har vært ansett for å være et hinder i utviklingen av prosjektene Estrela do Mar og Cavalho Marinho. Dermed kan Norse Energy få gjennomført sine planer med feltene raskere.

Et annet selskapet, Queiroz Galvao, har også signalisert at de kan komme til å selge seg ut av Cavalho Marinho prosjektet og dermed kan utviklingen av feltet gjennomføres raskere. Det brasilianske statlige oljeselskapet Petrobras har også en eierandel i feltene.

Meglerhuset tror Norse har fått en god avtale på å kjøpe ut minoritetseieren og skriver at Norse betalte rundt 2 dollar pr fat olje da opprinnelig kjøpte seg inn i feltene. Pareto mener at de kan ha betalt noe høyere for det produserende feltet.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp

Kursmål: 6,30 kroner pr. aksje

Meglerhus: Pareto Securities

Dato: 3.mai 2006

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere