*Nettavisen* Økonomi.

Pareto-topp dunker nye millioner

Foto: André Clark Utvik

Det har svært lønnsomt for Erik Bartnes å være i tospann med Pareto-sjef Svein Støle.

18.08.08 14:09

- Jeg vil helst ikke kommentere dette, sier Pareto-topp Erik Bartnes til NA24.

NA24 - din næringslivsavis


Millionbutikk
Pareto er – og har vært – en av de ledende aktørene i det norske finansmarkedet.

Det dro inn 3,5 milliarder kroner i fjor, med et driftsresultat på 2,3 milliarder kroner og hadde 2,9 milliarder kroner i egenkapital ved utgangen i fjor.

Erik Bartnes eier 6,4 prosent av det handlekraftige konsernet gjennom sitt eget investeringsselskap Castel. Det har i en årrekke drysset penger på mannen.

De 3.000 aksjene bokføres til 81 millioner kroner i balanse ved utgangen av fjoråret.

I gruppen er også Anders Endreson med i eierskapet med 12,8 prosent, og selveste toppsjefen Svein Støle kontrollerer skuta med 80,9 prosent.

Bartnes har også kjøpt 1.000 aksjer i Pareto Bank, hvor også reder John Fredriksen gjennom hans investeringsselskap Geveran Trading Co. Ltd. eier 6,5 prosent.

Klikk på bildet for å forstørre.


God avkastning

Det er gjennom selskapet Castel han eier aksjene i Pareto og det ble stiftet like før jul i 1990. Hovedaktiviteten her er å få utbytte fra finanskjempen.

- Nei, jeg kommenterer aldri disse tallene, sier Bartnes i en meget kort kommentar.

Pareto-toppen dro nye 30 millioner kroner før skatt i utbytte i fjor, og de balanseførte eiendelene passerte 104 millioner for den sky forretningsmannen.

Det er en liten gjeldspost på 16,5 millioner kroner, men det er til han selv. Castel eier også to døtre som heter Erba og Trobo.

Nappet 30 mill.
Bartnes lever godt på sin jobb i Pareto og nappet ut 30 millioner kroner da han satte ned overkursfondet i selskapet i 2006. Det gikk til han selv.

49-åringen har hele 16 verv i egne og andre selskapet (se egen boks.) Hovedvervet er som styreformann i Pareto. I sitt investeringsselskap Castel er Charlotte Merethe Bartnes styremedlem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.