Paretokonferansen: 138 menn, to kvinner

Walter Qvam (Kongsberg Gruppen), en av mange mannlige talere under Paretos Olje og Offshorekonferansen på Holmenkollen Park Hotel.

Walter Qvam (Kongsberg Gruppen), en av mange mannlige talere under Paretos Olje og Offshorekonferansen på Holmenkollen Park Hotel. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

«Petromanni» i Holmenkollen.

12.09.14 06:02

I to lange dager har Holmenkollen Park Hotel vært fylt til randen av toppfolk fra norsk og utenlandsk olje- og finansbransje. Horder av menn i dress. Det skriver Dagens Næringsliv (DN).

Av de tilsammen 138 talerne over to dager på Paretos olje- og gasskonferanse er to kvinner, under 1,5 prosent. De aller fleste som taler på konferansen er enten toppsjefer eller finansdirektører i selskaper innen olje eller oljeservice. Antallet kvinnelige talere på programmet ble halvert da både børsdirektør Bente Landsnes og Karsten Moholt-sjef Linn Cecilie Moholt måtte melde avbud. Blant de 1700 deltagerne er rundt 130 kvinner, altså rundt 7,5 prosent, opplyser Pareto.

– Vi kan ikke gjøre noe med det, sier Ole Henrik Bjørge, administrerende direktør i Pareto Securities til DN.

Etter først å ha avtalt et kort intervju om saken senere på dagen, oppsøker Bjørge selv DNs journalister for å gi en kommentar.

– Det er ikke noe tvil om at denne bransjen er mannsdominert, og at den hadde hatt glede av flere kvinner, sier Bjørge, og legger til at det er det eneste han ønsker å si om saken.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.