NA24.no

Paretos favorittaksjer

Meglerhuset Pareto har gjort store forandringer i porteføljen, til tross for sterk avkastning i forrige måned.

Mars var en sterk måned på Oslo Børs. OSEBX-indeksen steg 8,2 prosent og oppgangen var bred innenfor mange av sektorene. Pareto Securities portefølje steg 10,2 prosent, og slo nok en gang Oslo Børs.

Selv om riggaksjene med SeaDrill i spissen var knallsterke i mars, var det gullselskapet Crew som gjorde det best av aksjene i Paretos portefølje. Crew-aksjen steg 34,9 prosent, mens SeaDrill la på seg 28,1 prosent. Tandberg Television endte opp 14,6 prosent, mens Ganger Rolf steg 6,7 prosent.

De fleste andre aksjene i porteføljen steg også, mens Tomra og Camillo Eitzen endte ned 2,3 og 1,7 prosent.

Pareto rydder plass i porteføljen for april. Undervannsentreprenøren Subsea 7 tas inn i som en av favorittaksjene. Meglerhuset nevner at aksjen har lagget konkurrentene og at de har stor tro på undervannsmarkedet i tiden fremover. Pareto ser ytterligere oppside i estimatene selv om de nylig har oppgradert utsiktene.

Ganger Rolf og Camillo Eitzen lempes ut av porteføljen uten at de har gitt noen spesiell grunn.

Tandberg Television har gitt en god avkastning og blir byttet ut med Tandberg. Pareto mener Tandberg er attraktiv priset.

Meglerhuset tar også inn Pan Fish i denne månedens portefølje. Pareto venter at det positive momentumet for lakseprisene vil fortsette, og at de også ser at konsolideringen i bransjen vil drive på i tiden fremover.

Meglerhuset har beholdt vektingen av SeaDrill og Yara på 15 prosents, mens de resterende aksjene blir uforandret vektet på 10 prosent.

Paretos portefølje i april:
* SeaDrill

* Trefoil

* Subsea 7

* Yara

* Crew

* Tomra

* Tandberg

* Sparebanken Møre

* Pan Fish

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere