NA24.no

Maxi storsenter i Sandnes har innført strengere parkeringsregler.
Maxi storsenter i Sandnes har innført strengere parkeringsregler. (Google Maps)

Parkerte ved senter, fikk bot for å gå annet sted

Sist oppdatert:
Maxi storsenter i Sandnes bruker overvåkingsvideo for å bøtelegge personer som parkerer utenfor uten å handle på kjøpesenteret.

En rekke kjøpesentre tilbyr tidsbegrenset, gratis parkering til kundene sine. Videoovervåking sørger for trygghet, og noen steder automatisk registrering av bilskilt og bot hvis bilen står for lenge.

På Maxi i Sandnes er de i tillegg svært strenge på at man kun får være på senteret mens man står parkert, og kunder er blitt bøtelagt for å svippe innom andre steder i ti minutter. Ved hjelp av kamera er det bemerket overfor kunder at de forlot senteret med plastposer fra andre butikker enn dem som holder til på senteret.

- Når hensikten med kameraovervåkingen er å gi kundene trygghet for tyveri og hærverk, er det en utglidning å bruke bildene i en diskusjon om vedkommende har brutt parkeringsreglene, sier kommunikasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet til Stavanger Aftenblad.

Security Park, som overtok driften av parkeringen utenfor Maxi 30. mars, ønsker ikke å kommentere saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere