NA24.no

Partene møtes i dag

(TV 2)
Sist oppdatert:
Norsk Kabinforening og SAS Braathens sier seg villige til å sette seg til forhandlingsbordet igjen.

På TV 2s debattprogram Tabloid torsdag kveld kom partene i SAS Braathens-streiken hverandre overraskende i møte da ledelsen strakk ut henda til de streikende.

Begge forsikret at de vil gjennoppta meglingen, og det kan skje alt fredag.

- Viljen er til stede
- Det tror jeg absolutt. Viljen er til stede, bekrefter Cathrine Foss-Stene, kommunikasjonsdirektør i SAS Braathens, til TV 2 Nettavisen. Hun sier at partene ennå ikke har kontaktet riksmeklingsmannen, men at det må bli neste skritt.

Både Foss-Stene og Knut-Jørgen Næss, styremedlem i Norsk Kabinforening, forsikret på Tabloid at de var villige til å fortsette forhandlingene når som helst med tanke på en løsning på den pågående konflikten.

- Kan dere tenke dere å sette dere ned igjen? spurte programleder Pål T. Jørgensen.

- Når som helst
- Selvfølgelig. Når som helst er vi villige til å gå inn på løsninger på dette. Vi har lite lyst til å fortsette med streik, svarte Næss.

Kommunikasjonsdirektøren i SAS Braathens kvitterte raskt på utspillet.

- Vi er de første til å si at da starter vi opp igjen, så fort det er rent praktisk mulig å få Riksmekllngsmannen i prossess igjen.

- Er tilgjengelig
Riksmeklingsmann Elisabeth Stenwig hadde ved 20-tiden torsdag kveld fortsatt ikke hørt noe fra partene, men forsikrer at hun er tilgjengelig dersom partene ønsker bistand.

- Etter at den tvungne meklingen er avsluttet, en mekling som her har endt i konflikt, er det opp til partene å ta kontakt med meklingsmannen dersom de ønsker videre mekling, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere