*Nettavisen* Økonomi.

Partyløve kjøpte verdens dyreste hus

Sjekk hvem som punget ut over fire milliarder for et hus.

18.08.08 11:38

Det er den russiske oligarken og milliardæren Mikhail Prokhorov som har punget ut 392 millioner pund, vel 4038 millioner kroner, for det som er verdens dyreste villa. Det melder AFP.

NA24 - din næringslivsavis

Juventus-familien
Palasset ligger mellom Nice og Monaco på Den franske riviera, og tilhørte en gang den mektige italienske Fiat- og Juventus-familien Agnelli. Den gang var Ronald Reagan og Frank Sinatra faste gjester.

Villa Leopolda var inntil nylig eid av enken Lily Safra, som flytter ut i september. Villaen ble bygd av kong Leopold II av Belgia i 1902 og har en 80 mål stor tomt (ett mål er 1000 kvadratmeter).

Mikhail Prokhorov, som tidligere er anslått til å være god for 100 milliarder kroner, har skaffet seg formuen på gull, nikkel og palladium. Prokhorov er kjent for å havne i diverse problematiske situasjoner på grunn av sitt vesen som en hardt festende ungkarsplayboy.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Kaster deg ut
- Vi tør ikke å foreslå villaer til under 100 millioner euro til disse klientene (russiske oligarker, journ.anm.). Alt under denne summen gjør at de kaster deg ut - og du skal se måten de gjør det på, sier eiendomsmegler Jean Pierre til Le Parisien

100 millioner euro er vel 800 millioner kroner. En Nice-basert eiendomsmegler, Jean-Marie Tarragoni, forteller at priskrigen mellom oligarkene sender eiendomsmarkedet på rivieraen til himmels.

- To hundre mennesker destabiliserer hele eiendomsmarkedet her. Dette er som budkrigen mellom Onassis og Niarchos.

QPR-eier danket ut
De to sendte de lokale eiendomsprisene til værs på 1950-tallet.

Den tidligere salgsrekorden for et hus tilhørte stålmagnaten Lakshmi Mittal. Han punget ut 57 millioner pund for en eiendom i Kensington Palace Gardens i London i 2004.

Mittal er blant annet tungt inne på eiersiden i den engelske fotballklubben QPR.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Adam Butler

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.